Φίλτρα νερού

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ – ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ; ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ;

Παρόλο που οι επιχειρήσεις ύδρευσης στις σύγχρονες πόλεις εφαρμόζουν εξειδικευμένα συστήματα για τον καθαρισμό του νερού (όπως φιλτράρισμα και χλωρίωση), η χρήση οικιακών φίλτρων, μπορεί να διασφαλίσει την κατανάλωση ακόμη καθαρότερου νερού.
Τα φίλτρα νερού είναι συστήματα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ενός μεγάλου εύρους ρύπων, όπως ιζήματα, χλώριο, παράγωγα χλωρίου, αμίαντο, νιτρικά, μόλυβδο, χαλκό, αρσενικό, σίδηρο, κάδμιο, υδράργυρο, οργανικές ενώσεις, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα αλλά και παθογόνους μικροοργανισμούς (βακτήρια, ιούς, Cryptosporidium και κύστες Giardia).

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φίλτρων, ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασης τους αλλά και με τον τρόπο φιλτραρίσματος του νερού. Έτσι, υπάρχουν φίλτρα που τοποθετούνται στη βρύση αλλά και φίλτρα που τοποθετούνται πάνω στο πάγκο της κουζίνας με πτυσσόμενο βρυσάκι. Επίσης, φίλτρα κάτω πάγκου που τοποθετούνται στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη καθώς και φίλτρα κεντρικής παροχής που τοποθετούνται στα υδρόμετρα. Τέλος, μια ακόμη επιλογή είναι η κανάτα με φίλτρο ενεργού άνθρακα, εμπλουτισμένου με κόκκους ρητίνης που αφαιρεί χλώριο, δυσοσμίες και άλατα στο πόσιμο νερό, όταν φυσικά δεν υπάρχει κάποιο άλλο φίλτρο στη παροχή στου νερού.

Μία δημοφιλής μέθοδος φίλτρανσης νερού είναι με τη χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα. Οι κυριότεροι μολυσματικοί παράγοντες που μπορεί και μειώνει ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι: το χλώριο, τα M.T.B.E. (Μεθυλικός-τριτογενής-Βουτυλικός-Αιθέρας από τα οξυγονωμένα καύσιμα των αυτοκινήτων), οι κύστες, οι πτητικές οργανικές ενώσεις (Π.Ο.Ε.), δηλαδή χημικές ουσίες, φυτοφάρμακα και παραπροϊόντα απολύμανσης, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και το μόλυβδο.

Μία άλλη τεχνολογία που εδώ και χρόνια έχει εδραιωθεί σε παγκόσμια κλίμακα και αναγνωρίζεται από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Αμερικής ως η αποτελεσματικότερη μέθοδος για την προστασία του πόσιμου νερού, είναι η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μια ημίδιαπερατή μεμβράνη για να φιλτράρει τους μολυσματικούς παράγοντες. Η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης στην καλύτερη περίπτωση είναι αποτελεσματική για τους εξής μολυσματικούς παράγοντες: τα ανόργανα διαλυμένα άλατα, τα αιωρούμενα στερεά οι διαλυμένες χημικές ουσίες, τα νιτρικά, τα νιτρώδη, το αρσενικό, τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, το βάριο, το κάδμιο, το εξασθενές χρώμιο κ.τ.λ., ενώ το 99% των βλαβερών ουσιών και των παρασίτων του νερού δεν μπορούν να περάσουν από την μεμβράνη.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο τρόπων φίλτρανσης νερού, δηλαδή ένα σύνθετο φίλτρο, που περιλαμβάνει ένα προ-φίλτρο άνθρακα, την κυρία μονάδα καθαρισμού της αντίστροφης ώσμωσης και ένα τελικό φίλτρο άνθρακα, δίνουν την καλύτερη λύση για τους κατοίκους των πόλεων και όχι μόνο.

Απολύμανση Νερού με υπεριώδη ακτινοβολία UV

Η θρεπτική αξία του νερού

Το νερό αποτελεί το σημαντικότερο ίσως συστατικό των ζωντανών οργανισμών και αυτό γιατί είναι απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες. Αν και χωρίς τροφή μπορούμε να επιβιώσουμε μέχρι και 50 ημέρες, χωρίς νερό θα επιζήσουμε μόνο μερικές ημέρες, ακόμη και σε δροσερό κλίμα.
Το νερό αποτελεί συστατικό όλων των ιστών του σώματος. Το σώμα ενός μέσου ενήλικα  εμπεριέχει τουλάχιστο 65%νερό ενώ στα παιδιά μπορεί να φθάσει και το 75%. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν από 75% νερό επομένως η παρουσία του είναι απαραίτητη και για τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ PLANETWATER

Η εταιρεία PlanetWater με όπλο την τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία επιτυγχάνει άμεση εξυπηρέτηση και άψογο service μέσα από μια πλήρη γκάμα στα φίλτρα νερού στις πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Δείτε τα προϊόντα μας